top of page

Kurās īstermiņa īres platformās ir vērts publicēt savu īpašumu Latvijā?


Mūsdienās ceļotājiem ir ļoti daudz izvēles opciju gan kur apmesties, gan tieši caur kuru platformu rezervēt savu iecienīto dzīvokli, jeb māju. Īpašnieki pasaulē un Latvijā, kas vēlas maksimāli palielināt savu peļņu un nodrošināt viņu dzīvesvietas pilnīgu izmantošanu, bieži vien saskaras ar jautājumu par to, tieši kurās platformas ir vērts ieguldīt savu laiku. Šajā rakstā aplūkosim populārākās rezervēšanas platformas - Airbnb, Booking, VRBO, TripAdvisor un Expedia, kā arī izvērtēsim, kuras no šīm platformām ir labākās izvēles Tev, lai spētu sasniegt maksimālu sava īpašuma noslogojumu. 


Hostbex airbnb serviss Latvijā, Rīgā



Airbnb.com: Īstermiņa īres līderis.


Airbnb, neaupšaubāmi, ir populārākā rezervēšanas platforma pasaulē. Tā ceļotājiem piedāvā ne tikai dzīvokļus, kuros apmesties, bet arī unikālas pieredzes, atsevišķas hosteļa tipa gultas un privātas istabiņas. AirBnB ir viena no retajām platformām, kas dzīvokļu īpašniekiem piedāvā garantiju zādzību vai citu nepatikšanu gadījumā, kas ir līdz pat 1.000.000 eiro apmērā. Šī platforma ievērojami atbalsta personiskumu, kas ļauj ceļotājiem justies kā mājās un ir ļoti ērti lietojama gan ceļotājiem, gan pašiem īpašniekiem. Ja vēlies publicēt savu īpašumu īstermiņa īrei, airbnb neapšaubāmi ir pirmā platforma, kura Tev būtu jāizvēlas visos gadījumos.


Booking.com: Efektīvs papildus noslogojums 1. - 4. istabu dzīvokļiem.


Booking ir mājaslapa ar vislielāko nekustamo īpašumu datubāzi pasaulē. Agrāk tā balstijās uz hoteļiem, taču jau vairākus gadus piedāvā saviem klientiem izīrēt arī airbnb tipa dzīvokļus. Ņemot vērā, ka vairums booking lietotāju ir ilgstoši hoteļu iecienītāji, publicēt savu dzīvokli šajā platformā ir lieliska ideja, jo, kas gan ir dzīvoklis, ja ne labāks hotelis. Plašas "vacation" tipa mājas šajā platformā tiek rezervētas daudz mazāk nekā parasti dzīvoklīši, kas mūs noved pie nākamās platformas..


VRBO.com (agrāk Homeaway.com): Ģimeņu un lielu ceļotāju grupu izvēle.


VRBO ir ideāla izvēle, ja Tavs īpašums ir piemērots lielām ģimenēm vai grupām. Šī platforma ir iecienīta ceļotāju vidū, kuri meklē tieši lielas un plašas telpas, kurās apmesties. VRBO ir galvenā rezervēšanas platforma cilvēkiem, kuru īpašumi ietver viesu mājas vai privātas rezidences, piemēram, kalnu mājas vai pludmales mājas. Šāda tipa īpašumi VRBO tiek rezervēti pat biežāk kā AirBnB. VRBO ir viena no vairākajām Expedia Group mājaslapām, blakus expedia.com un hotels.com. Un ir vērts iegaumēt, ka 2024. gada sākumā, Expedia Group plāno visas šīs mājaslapas apvienot vienā One Key programmā. Tas nozīmē, ka, ja būsi savu īpašumu publicējis VRBO, Tavs īpašums tiks reklamēts visās Expedia platformās. Un tieši šī iemesla pēc, publicēt savu īpašumu VRBO ir ļoti svarīgi visiem īstermiņa īres hostiem.


TripAdvisor.com: Atsauksmes un Uzticamība.


TripAdvisor ir ne tikai rezervēšanas platforma, bet arī lielisks resurss, kas ļauj ceļotājiem dalīties ar atsauksmēm par visu šajā portālā sastopamo. Tripadvisor saviem klientiem piedāvā atpūtas vietas, dažādas izklaides un bārus. Naktsmītnes ir tikai maza daļa no visa Tripadvisor piedāvājuma klāsta. Šī platforma var pievērst papildus uzmanību Tavam īpašumam, tieši, ja tam ir daudz pozitīvu atsauksmju. Taču ir vērts pieminēt, ka daudzi īstermiņa pārvaldības portāli, ieskaitot, Guesty, neatbalsta TripAdvisor integrāciju, tādēļ, publicējot savu īpašumu tieši šajā platformā, šis ierobežojums ir jāņem vērā. Šie īstermiņa īres pārvaldīšanas portāli palīdz īpašniekiem menidžēt visus savus īpašumus un portālus vienviet. Populārākie no tiem ir Guesty.com, hosthub.com un hospitable.com. Vairāk informācijas: https://www.hostbex.com/post/labākie-airbnb-rīki-hostiem


Izvēloties rezervēšanas platformu, ir svarīgi ņemt vērā ne tikai īpašuma īpatnības, bet arī mērķauditoriju, ko vēlies piesaistīt. Airbnb, kas ir 100% nepieciešamība katram īpašniekam, vienalga kāda tipa īpašums tam pieder, Booking.com ir ideāla platforma mazākiem īpašumiem, VRBO piedāvā ērtus risinājumus lielākām ceļotāju grupām, un TripAdvisor var būt mazs papildus ienākums, ja Tavam īpašumam ir ļoti labas atsauksmes.


Galu galā, izvēloties rezervēšanas platformu, ir svarīgi izstrādāt savu stratēģiju, lai piesaistītu un uzturētu savu mērķauditoriju. Izmanto šo informāciju kā pamatu, lai izvēlētos platformu, kas vislabāk atbilst tieši Tava īpašuma un biznesa vajadzībām, nodrošinot maksimālu noslogojumu un peļņu.




Hostbex airbnb menidžmenta serviss Rīgā, Latvijā

Vēlies publicēt savu nekustamo īpašumu īstermiņa īres platformās, taču nav laika vai prasmes? Meklē profesionālu komandu kurai uzticēt savu nekustamo īpašumu?


Iepazīsties ar Hostbex! Latvijā augstāk vērtēto īstermiņa īres dzīvokļu apsaimniekošanas kompāniju. Uzkopšana, komunikācija, cenas, fotogrāfijas.. Ar visu tiksim galā Tavā vietā! www.hostbex.com


Apskati citus mūsu rakstus šeit: www.hostbex.com/blog

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page